Des dels seus inicis, l’escola Jungfrau ha realitzat l’activitat de les colònies tant a infantil com a primària.

Colònies a Educació Infantil

Els nens i nenes d’Educació Infantil fan les colònies a l’escola. Aquestes són unes jornades lúdiques en les quals els nens/es d’infantil comparteixen experiències i vivències amb els seus companys/es dels altres nivells de la mateixa etapa, barrejant els nens/es de P3, P4 i P5.

Sempre s’intenta escollir un tema que sigui motivador i que engresqui als nens/es: els indis, els pirates, el circ, els Gegants de la Jungfrau, personatges concrets o d’actualitat…. I es realitzen una sèrie d’activitats escollides pel seu caràcter lúdic: gimcana de jocs i de pistes, pastetes de sorra i aigua, guerres d’aigua amb globus, xeringues, galledes… muntatge de piscines per banyar-se i la cloenda final, una festa de l’ escuma.

 

Són dies molt esperats i viscuts! On es trenquem rutines i el més important és compartir i gaudir aprenent junts. Què bé ens ho passem banyant-nos a les piscines!!!!

Colònies a Primària

Els objectius principals de les colònies són: convivència, contacte amb la natura i el patrimoni, autonomia, servei, experimentació, coneixement, gaudir.  Segueix essent un objectiu que els nanos trepitgin un arrossar, que es passegin sobre la catifa de fulles grogues a la fageda, que olorin la gespa humida, que acaronin i cuidin animals, que observin els flamencs a cops de pedal i amb el vent de cara, o que escoltin el silenci del Croscat envoltat de boira al matí. I segueix essent un objectiu encara més imprescindible cohesionar el grup, compartir, respectar i adaptar-se als ritmes de la majoria, participar, experimentar, conviure. Els dies de colònies són de 3 dies en els cursos baixos i de 4 als superiors. La filosofia de l’escola és que a les sortides, excursions i colònies hi han d’assistir tots els nens i nenes de la classe, sense discriminacions per raons econòmiques. Totes les sortides comprenen unes activitats prèvies a les classes, un treball «de camp», i el treball posterior.

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

Llistat de cases de colònies de Primària 

Llista de material que han de portar els de 1r.

1r Llebretes Can Montcau, La Roca del Vallès

https://canmontcau.com/es/

2n. Edelweis Mas Muxach, Brunyola, Santa Coloma de Farners.

https://masmuxach.com

3r Blauets El molí de la Riera, Sant Pere de Torelló

moli sa riera

https://www.molidelariera.com

4t Castors Orriols, Castellar de N’Hug

https://www.ajcastellardenhug.cat/turisme/on-menjar/casa-de-colonies-orriols.html

5è  Mustangs Casa Vallclara, Tarragona

https://www.accac.cat/index.php?seccio=cases&id=59

6è Tuaregs Mas la Comademont, La Garrotxa

http://www.lacomademont.com

6è Tuaregs Casa Amadeo, Poblenou, Delta de l’Ebre

captura-de-pantalla-2016-03-23-a-les-19-29-54